26 Ağustos 2014 Salı

Microsoft E-Posta Sistemindeki Yenilik

Dün Outlook hesabıma ulaşan bir e-postanın içeriğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

E-posta Microsoft'tan geliyordu ve Spamle mücadele için atılmış önemli bir adımdı. Microsoft'un söylediğine göre bu e-posta spam ile mücadele etmek için gönderilmişti ve katılıp katılmama isteğimi soruyordu. Ben de destek destektir dedim ve katıldım.

Microsoft, bu sistemin işleyişini şöyle anlatıyor: Size daha önce gelen e-postalardan günde en fazla 1 kere daha tekrar göndereceğiz. Daha sonra siz de bu size gelen e-postanın güvenli olup olmadığını işaretleyeceksiniz.
Böylece Microsoft gelen e-postaları konusuna, oylamaya ve kullanıcı görüşüne bakarak, kullanıcı odaklı bir spam hizmeti sunacak. Fakat daha önce gelen, sildiğim bir e-postanın bile bana daha sonra tekrar Microsoft tarafından gönderilerek "bu spam mi?" diye sorması da aklıma gizlilik ihlallerini getirtti.

Buradan da silinen e-postaların aslında tam olarak silinmediğini ve servis sağlayıcı tarafından tekrar okunup önümüze servis edilebileceğiniz öğrenmiş olduk :)

Benim için bir sakıncası yok, Microsoft benim e-postalarımı ne yapsın zaten? Ancak gizliliğine düşkün kullanıcılar için sorun yaratabilecek bir durum. Ben gene aklınızda bulunsun istedim.